Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody ZSZ w Odonowie nie jest w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Technik kelner – nowość !!!

Planowany termin rozpoczęcia kształcenia w zawodzie – 1 września 2017 r.

Kadra:

Nauczyciele posiadający uprawnienia do nauczania w zawodzie:

mgr Anna Kuca

mgr Teresa Gawlik

mgr Agnieszka Krupa

Baza dydaktyczno – techniczna

- pracownia obsługi konsumenta,

- pracownia przygotowania śniadań,

- pracownia ekspedycji śniadań,

- multimedialna pracownia języków obcych.

Perspektywy zawodowe

W ostatnich latach w Polsce nastąpił dynamiczny rozwój branży hotelarskiej i gastronomicznej, co przekłada się na szerokie możliwości zatrudnienia kelnerów.

Kelner może dodatkowo zdobyć zawód baristy, barmana lub sommeliera, uzupełniając wiedzę i kształcąc umiejętności na kursach.

Praca w zawodzie kelner daje możliwość szybkiego awansu w hierarchii zawodowej.

Kelner pracuje w ciągłym kontakcie z ludźmi, poznaje zwyczaje i kulturę różnych narodów, pogłębia umiejętności językowe.

Fachowa obsługa ma ogromny wpływ na renomę zakładu gastronomicznego, dlatego też właściciele restauracji wciąż poszukują profesjonalnych kelnerów.

Oferta specjalna bezpłatnych kursów i staży zawodowych dla uczniów w zawodach technik hotelarstwa i kelner w latach 2017 – 2019

- carving

- florystyka

- designe i organizacja przyjąć okolicznościowych

- barman - kelner

- dekoracja stołów

Ucząc się w tej klasie:

- poznasz zasady fachowej obsługi konsumenta,

 kelner2

- zdobędziesz wiedzę i umiejętności niezbędne do profesjonalnej i kompleksowej obsługi gości,

 kelner1

- nauczysz się sporządzać potrawy,

 kelner4

- wzbogacisz swoją wiedzę z zakresu podstaw żywienia człowieka,

kelner5