Technik kelner – nowość !!!
Planowany termin rozpoczęcia kształcenia w zawodzie – 1 września 2017 r.
Kadra:
Nauczyciele posiadający uprawnienia do nauczania w zawodzie:
mgr Anna Kuca
mgr Teresa Gawlik
mgr Agnieszka Krupa
Baza dydaktyczno – techniczna
- pracownia obsługi konsumenta,
- pracownia przygotowania śniadań,
- pracownia ekspedycji śniadań,
- multimedialna pracownia języków obcych.
Perspektywy zawodowe
W ostatnich latach w Polsce nastąpił dynamiczny rozwój branży hotelarskiej i gastronomicznej, co przekłada się na szerokie możliwości zatrudnienia kelnerów.
Kelner może dodatkowo zdobyć zawód baristy, barmana lub sommeliera, uzupełniając wiedzę i kształcąc umiejętności na kursach.
Praca w zawodzie kelner daje możliwość szybkiego awansu w hierarchii zawodowej.
Kelner pracuje w ciągłym kontakcie z ludźmi, poznaje zwyczaje i kulturę różnych narodów, pogłębia umiejętności językowe.
Fachowa obsługa ma ogromny wpływ na renomę zakładu gastronomicznego, dlatego też właściciele restauracji wciąż poszukują profesjonalnych kelnerów.
Oferta specjalna bezpłatnych kursów i staży zawodowych dla uczniów w zawodach technik hotelarstwa i kelner w latach 2017 – 2019
- carving
- florystyka
- designe i organizacja przyjąć okolicznościowych
- barman - kelner
- dekoracja stołów
Ucząc się w tej klasie:
- poznasz zasady fachowej obsługi konsumenta,
- zdobędziesz wiedzę i umiejętności niezbędne do profesjonalnej i kompleksowej obsługi gości,
- nauczysz się sporządzać potrawy,
- wzbogacisz swoją wiedzę z zakresu podstaw żywienia człowieka,